Meg og mitt liv

Hanne 25

"Før handlet alt om diagnoser...nå handler det om meg! SMSO hjalp meg å se min egen tanker og reaksjonsmønstre som jeg tidligere har vært blind for"

Det tok meg to år fra jeg hørte om SMSO til jeg faktisk klarte å ringe dit. I løpet av de årene hadde jeg flere ganger stått utenfor døren. Livredd for hva som ventet på andre siden. Ville de tro meg? Ville jeg i det hele orke å begynne på nytt.

Jeg trykket inn nummeret.. Og før jeg rakk å si noe hadde en mann svart i andre enden. Jeg var så lite forberedt som det gikk ann å være.. Men det brøt isen, jeg var i gang..

Jeg stilte opp til første time med en forventning om at det ikke ville være verdt det, jeg kom til å bli såret, avvist og da ville det være min feil. Hvorfor skulle jeg stole på at dette mennesket ville meg noe godt ? For det gjorde jeg ikke. I mitt hode var det meg, alene mot verden.

Men på SMSO ble jeg nødt til å møte meg selv på en helt annen måte en det jeg var vant til.

Frem til nå hadde alt handlet om diagnoser, nå skulle det handle om meg. Meg og mitt liv, ingenting å gjemme seg bak. På mitt mest sårbare skulle jeg nå bli sett og møtt.  Ikke minst var det nok et menneske jeg skulle åpne meg for og akkurat det visste seg å bli vanskelig.

Jeg har vært avhengig av trygghet og stabile rammer rundt meg for å kunne prate så åpent om de traumene jeg har opplevd og det hadde aldri gått om jeg ikke hadde hatt en god relasjon til min veileder. Akkurat den menneskelige biten har vært ganske avgjørende for min del.

Veilederen min har vært flink til å bevisstgjøre meg egne tanker og reaksjons mønstre som jeg har vært blind for. Og det har blitt skapt plass for mange refleksjoner, hvor jeg har fått den tiden jeg trenger for å være tilstede i de prosessene som kreves for å komme videre i livet.

Samtidig er SMSO så mye mer en bare samtaler. Det er ett samhold og fellesskap som jeg ikke har møtt noe annet sted og akkurat det gjør SMSO til hva det er. Et fantastisk sted å være!