Fikk tro på fremtiden

Liv 52

"Min sønn ble misbrukt av en pedofil over år...SMSO har gitt meg håp og tro på fremtiden gjennom gode samtaler."

For et par år siden fortalte sønnen vår meg at han hadde blitt misbrukt av en pedofil mann gjennom flere år. Mannen var ukjent for oss.

Det var et sjokk å få vite dette, samtidig som det gav oss svar på hvorfor gutten vår hadde slitt med til dels store og alvorlige atferdsproblemer i flere år. Vi forsto at problemene hans hadde en årsak, men vi ante ikke hvorfor. Vi lette etter helt andre årsaker… Nå forstår vi!
 

Det ble en tid med mye smerte, skyldfølelse og sorg. Det vi hele tiden spurte oss selv om var hvordan dette kunne skje og uten at vi ant noe. Hvorfor fikk vi ikke stoppet det? Vi visste at overgrep mot barn var svært alvorlig, og at det kunne få alvorlige konsekvenser senere i livet, men ellers visste vi lite om det.


Jeg følte et sterkt behov for å ha noen å snakke med, - noen som hadde kunnskap om dette og som forstod hvordan vi hadde det. Jeg fikk tilfeldigvis vite om SMSO gjennom en god venninne. Jeg tok kontakt og fikk komme til samtale dagen etter! Der møtte jeg en fagperson som forstod meg og som kunne gi meg mye kunnskap om seksuelle overgrep mot barn. Samtalene på SMSO har vært til god hjelp og støtte for meg! Der har jeg fått oppmuntring og fått formidlet håp og tro på framtiden. Jeg har også hatt god nytte av den kunnskapen jeg har fått i møte med barnevernet og rettsapparatet.


Jeg er takknemlig for at det finnes et lavterskeltilbud som SMSO og at jeg som mor har fått muligheten til å benytte meg av dette tilbudet.